Евтини и безплатни, но качествени сайтове

Избор на Домейн

Стъпка 1

Изборът на Домейн е първата стъпка за изработка на сайт.
Домейн (на английски: domain - област, владение) е част от йерархическото пространство на глобалната Интернет мрежа, която има собствено уникално име (име на домейн), което трябва да отговаря на определени изисквания.

Името трябва да бъде уникално в рамките на един домейн, като пълното име се състои от имената на всички домейни, от които той е част, разделени с точки. Например, bg.wikipedia.org. (с точка в края) означава домейн от трето ниво bg, който влиза в домейна от второ ниво wikipedia, който влиза в домейна от първо ниво org, който влиза в коренния домейн.

Името на домейна служи за адресация на възлите на Интернет мрежата и на разположените по тях мрежови ресурси: (уеб сайтове, пощенски и други сървъри и други услуги) в удобна форма за ползване от човека.

Съвкупността от имената на домейни от по-долно ниво, влизащи в обхвата на даден домейн, се нарича зона домейни. Например, зоната wikipedia.org. включва всички имена от трето ниво. Терминът „зона домейни“ се използва основно в техническата сфера, при настройка на DNS-сървърите.

Как да изберете добро домейн име за Вашия уеб сайт. Изборът на домейн име е първата ви стъпка към изработка на уеб сайт. Ето няколко съвета за вашия избор:

  • използвайте ключова дума в домейн името;
  • изберете максимално кратко домейн име;
  • избирайте име, което лесно ще съобщите по телефон;
  • избягвайте струпването на съгласни в името;

избягвайте и гласни, които се пишат на латиница с по 2-3 символа.

Направете проверка, дали избраното от вас Име на Домейн е налично.

С развитието на Интернет особена ценност придобиха някои много търсени имена на домейни. Общият брой на регистрирани домейни приближава 200 милиона и вече е много трудно да се подбере свободно, красиво и кратко име на домейн. Образувал се е пазар за покупко-продажба на имена на домейни. Най-активни на него са компании, които регистрират имена на домейни, купуват и продават имена на домейни на вторичен пазар, предлагат реклама на регистрираните домейни, хостинг услуги, юридически услуги и др. Около 30% процента от уеб сайтовете не съдържат никаква информация и съществуват само за продажба на реклама.
Едно добро решение е да използвате вече заето домейн име, като му прибавите кратка ключова дума, някаква представка или наставка. Например саитове-бг.eu.
Друг вариант е да ни изпратите кратко описание на темата, съдържанието и целта на бъдещия сайт, както и някой желани от вас имена за домейн, а ние ще ви предложим няколко качествени и оптимизирани за търсачките имена. След като го одобрите, ние ще настроим DNS сървърите и ще го стартираме. Изберете още и  Хостинг, Стил и Основен пакет.

Ако закупите Домейн и Хостинг от нас, можете да получите Безплатен сайт.

ВИЖТЕ ВСИЧКИ ПАРАМЕТРИ НА ПРЕДЛАГАНИТЕ ХОСТИНГ ПЛАНОВЕ !

От 26 Юли 2012 г. бяха увеличени неколкократно параметрите на предлаганите от нас Супер Хостинг планове.

Ползвайте нашите Безплатни уроци за изработка на сайт! и Безплатно обучение за направа на сайт с Джумла. Печелете с нас онлайн от Реселър Хостинг Бизнес.

<< Начало

Ако закупите домейн и хостинг от нас, вие получавате безплатен сайт. Общата цена на домейна и хостинга е 90.00 лв. и включва обслужването и поддръжката на хостинга, домейна и сайта за една година.

Ако закупите сайт от нас, получавате безплатно домейн и хостинг за една година и безплатна поддръжка на домейна и хостинга за една година и три месеца поддръжка за сайта.

 

Tuesday the 21st. Affiliate Network Reviews. © Сайтове, ЕТ „777 – Йордан Йорданов”
Copyright 2012

©